Bugatti za Ženevu priprema one-off model s cijenom od 16 miliona eura?
Log in

Bugatti za Ženevu priprema one-off model s cijenom od 16 miliona eura?

Internetom je počela da kruži vijest da Bugatti namjerava da na predstojećem ženevskom auto salonu predstavi tzv. one-off, odnosno model koji će biti proizveden u samo jednom primjerku. Ipak, ono što je još zanimljivije, jeste informacija će taj automobil imati cijenu od nevjerovatnih 16 miliona eura.

Time bi ovaj model postao najskuplji novi automobil u istoriji. Pretpostavlja se da je trenutni rekorder, takođe one-off, Rolls-Royce Sweptail iz 2017. koji je navodno koštao oko 11,5 miliona eura. Kažemo da se pretpostavlja jer do sada ni proizvođač ni kupac nijesu potvrdili tu cijenu.

Što se ženevskog Bugattija tiče, ne morate do svog bankara po novac jer ovo vozilo navodno već ima vlasnika. Tačnije, izvori javljaju da je vlasnik bivši predsjednik Grupe Volkswagen Ferdinand Piëch.

Konkretnijih informacija o samom automobilu nema, ali možemo da pretpostavimo da se bazira na Chironu. Šta u odnosu na Chirona podiže cijenu otprilike 5 do 6 puta za sada nije poznato. Poređenja radi, čak je i model Divo, koji će biti proizveden u samo 20 primjeraka, tri puta jeftiniji, odnosno za njega je potrebno izdvojiti oko 5 miliona eura.

Autonet

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 11 februar 2019 18:21
megapixel logo