Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio tokom prvih 43.000 kilometara
Log in

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio tokom prvih 43.000 kilometara

Car and Driver je jedan od najuglednijih američkih automobilskih magazina. Autor teksta je pretplaćen na izdanja koja priprema ova redakcija, već duži niz godina, a posebnu pažnju mu je oduvijek privlačio “long term” serijal gdje novinari na određeni period (obično dvije godine) dobiju izvjesni automobil za potrebe testiranja. Tokom tog perioda, na svakih nekoliko mjeseci bi potom stizala obavještenja o tome šta se dešavalo u prethodnom periodu, a na kraju bi uslijedio konačan utisak.

7-28ght.jpg

Jedan od takvih automobila na testu je bio model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio iz 2018. godine sa 2.9-litarskim turbo agregatom i impresivnih 510 konjskih snaga. Ovaj automobil nije jeftin i njegova cijena iznosi 79.595 dolara, a na satu je trenutno 26.709 milja (42.734 km). Kada se zna da Italijani i nemaju baš sjajnu reputaciju u pogledu pouzdanosti, očekivanja su bila izuzetno, odnosno bojali smo se da će problemi brzo stići. Da pogledamo kakve nedostatke su američki novinari zabilježili.

Pa, za početak nije bilo potrebno mnogo vremena prije nego što se prva “lampica” upalila. Tokom putovanja u dužini od 1.000 kilometara, upalila se “service engine” lampica u momentu dok se vozač nalazio na autoputu pri brzini od oko 130 km/h.

854-24.jpg

Činilo se da ponestaje snage pa je Giulia završila u servisu u saveznoj državi Mičigan. Poslije sedmicu dana “rada” specijalisti nisu uspjeli da otkriju problem, ali jesu primijetili da antifriz curi, pa je crijevo zamijenjeno.

Isti problem se desio još jednom prije nego što je na satu stajalo 8.000 km, ali ni drugi put nije pronađen problem. Kada je automobil po drugi put završio u servisu na njemu je zamijenjena i pumpa za gorivo nakon što je kompjuter otkrio da je “pri kraju”.

9-21g5.jpg

Na 16.000 km, tokom još jednog redovnog servisa, novinari su prijavili čudne zvukove koji dolaze iz zadnjeg dijela vozila. Giulia je provela čak mjesec dana u servisu da bi se zamijenio diferencijal, koji ne samo što je morao da bude specijalno naručen iz Italije, već je sa njim stigao i italijanski specijalista pošto u Mičigenu u to vrijeme nije postojao ni jedan. U narednih nekoliko mjeseci je zamijenjena i šoferšajbna (1.209 dolara), ali Alfa Romeo nije igrala ulogu u tome, odnosno proizvođač nije bio kriv za ovaj defekt.

Dalje, na oko 30.000 km na satu se pojavila lampica koja indikuje da je nivo ulja nizak, a iako će posjeta servisu pokazati da je u stvari, senzor taj kome je trebala zamjena. Giulia je opet kasnije djelovala da gubi snagu nakon što se ponovo upalila “check engine” lampica. Sada već očekivano, specijalisti ni ovaj put nijesu uspjeli da pronađu problem.

11-18fg49o.jpg

Car and Driver kaže da želi da automobil “izdrži” do 40.000 milja ili 64.000 km, ali ovim tempom izbijanja problema, oni nijesu optimisti da će se to zaista i desiti. Treba spomenuti da nijedan od problema nije bio veliki i da su svi popravljeni pod garancijskim uslovima, ali ipak ostaje žal što ovo remek djelo sa Ferrarijevim agregatom nije jednako pouzdano kao što je i brzo.

Autorepublika

Poslednji put izmenjenoutorak, 05 februar 2019 17:55
megapixel logo