6 sitnica koje mogu da vam spasu život
Log in

6 sitnica koje mogu da vam spasu život

Iako smo već debelo zagazili u 21 vijek, i moderna tehnološka rješenja nam olakšavaju svakodnevne situacije i spašavaju život, ništa manje se ne gine na putevima nego ranije.

Ovih par sitnica može značajno da smanji šansu da završite sa povredama kao uzrok učešća u saobraćaju.

6: Pravilno podesite retrovizore i ne zaboravljajte da ih pravilno koristite

Ako vam se ikada desilo da ste krenuli u prestrojavanje nakon pogleda samo u unutrašnji retrovizor, a onda začuli da vam neko trubi i negoduje sa strane, ovo nije ništa čudno. Unutrašnje staklo vam obezbjeđuje samo djelimičan pogled nazad, tj. imaćete priličan mrtvi ugao. Zbog ovakvih i sličnih situacija neophodno je uvijek koristiti spoljnje retrovizore.

Evo i kako da se pravilno podese:

Retrovizori se podešavaju nakon što ste namjestili vozačevo sjedište u položaj koji vam je najugodniji za vožnju.

  • Unutrašnji retrovizor

Najpreciznije i najjednostavnije ga je obuhvatiti objema rukama. Pripazite da prstima ne dodirujete staklenu površinu, ostaju neugodne mrlje. Namjestite ga tako da u njemu vidite cijeli zadnji prozor, a kroz prozor put. Preporučujemo da ga podesite blago prema gore kako bi pogledom u retrovizor vidjeli udaljenija vozila.

  • Spoljni lijevi retrovizor

U retrovizoru morate vidjeti približno jednu četvrtinu svog vozila. Prilikom vožnje taj dio vozila ćete vidjeti kao fiksan objekat bez obzira na brzinu kretanja vašeg vozila. Na taj način možete najbolje procijeniti udaljenost i brzinu kretanja vozila u lijevoj traci. Prilikom parkiranja vožnjom unazad isto tako možete precizno procijeniti udaljenost do lijevog vozila uz koje se parkiramo. Visinu retrovizora podesite tako da vidite paralelu sa putem.

  • Spoljni desni retrovizor

Podešavate ga skoro indentično kao i lijevi retrovizor. U retrovizoru morate vidjeti približno jednu četvrtinu svog vozila. Prilikom vožnje taj dio vozila ćete vidjeti kao fiksan objekat bez obzira na brzinu kretanja vašeg vozila. Na taj način možete najbolje procijeniti udaljenost i brzinu kretanja vozila u desnoj traci. Prilikom parkiranja vožnjom unazad isto tako možete precizno procijeniti udaljenost do desnog vozila uz koje se parkiramo. Visinu retrovizora podesite tako da vidite paralelu sa putem.

Više o retrovizorima

Retrovizori ne pokazuju tačno ! Oni pokazuju objekte udaljenije nego što u stvari jesu. To je zbog zakrivljenosti ogledala, odnosno retrovizori su parabolični. Na taj način retrovizori obuhvataju veći prostor. Zakrivljenost ogledala nije na svim vozilima, odnosno retrovizorima u potpunosti ista. Mora biti u granicama homologacije.

Unutrašnji retrovizor prikazuje objekte najrealnije.

Spoljni lijevi retrovizor prikazuje objekte udaljenije nego što jesu.

Spoljni desni retrovizor prikazuje objekte još udaljenije nego što to pokazuje spoljni lijevi retrovizor.

5: Manje obraćajte pažnju na znakove a više na put

Da ne bude zabune, ne savjetujemo vam da zanemarite saobraćajne znakove.

Svi znamo limitere brzine, znakove za zabranjeno parkiranje, pokazivače smjera kretanja i slično. No, nije rijedak slučaj da neki neobičan saobraćajni znak odvuče vozaču pažnju i desi se tragedija.

Zato, manje gledajte u “stoku na putu”, da ne završite u istoj.

4: Glasno slušanje muzike čini da vozite lošije

Jedna izraelska studija o uticaju slušanja muzike u toku vožnje na vozačke sposobnosti, pokazala je priličan negativan uticaj iste.

Jedna grupa ljudi je bila u simulatorima vožnje bez muzike, dok su drugoj grupi puštane numere različitih muzičkih pravaca. Prva grupa je pokazala da im je rad srca ubrzan instantno pri kriznim situacijama, te da im je nivo adrenalina rastao a reakcije bile brze.

Druga grupa je bila daleko mirnija, dok su njihove reakcije opisane kao nezadovoljavajuće.

Kao naročito štetna tokom vožnje istakla se tehno-dance muzika.

3: Svijetla uvijek držite upaljena

Iako smo u Crnoj Gori i zakonom obavezni da svijetla na vozilima držimo upaljena, nije rijetkost da vidimo vozače koji to ne rade, naročito na manje frekventnim putevima.

Evo i zašto je ovo pravilo uvedeno. Skorija studija pokazuje da ukoliko držite svijetla ugašena preko dana imate 32% veću mogućnost da budete učesnik saobraćajnog udesa nego kad su vam upaljena !

U zemljama poput Kanade, Finske, Švedske, svaki novi automobil mora da bude opremljen automatskim paljenjem dnevnih svjetala.

2: Pri zaustavljanju vozila uvijek koristite ručnu kočnicu

Ručna kočnica koja se ne koristi redovno može da otkaže ! Ako redovno koristite ručnu kočnicu produžavate joj radni vijek, a brinete i za bezbjednost.

Iako mjesto gdje ste zaustavili svoje vozilo djeluje ravno, ono to ne mora da bude. U najboljem slučaju vaš automobil može da “odluta” desetak metara i to je sve. No zamislite samo kakav sve scenario može da se desi.

1: Ne kočite naglo ukoliko vam pukne guma

Ovo zvuči čudno, ali istina je.

 Ukoliko bi usljed pucanja gume pri brzini od 80 km/h instinktivno jako stisnuli kočnicu, gotovo sigurno bi u potpunosti izgubili kontrolu nad vozilom i ono bi moguće zavrsilo na suprotnoj traci ili bi sletjeli s puta.

Statistika kaže da najčešće puca, iznenađujuće, zadnja guma. U tim slučajevima je još teže zadržati kontrolu nad vozilom, a naročito ukoliko ste zakočili.

U slučaju pucanja gume, kažu stručnjaci, najbolje je zapravo dodati lagano gas par sekundi kako bi se povratila kontrola nad vozilom, a po mogućnosti skrenuti lagano baš na stranu gdje je oštećena guma. Ubrzo treba skloniti nogu sa gasa i pustiti da oštećena guma sama zaustavi automobil.

megapixel logo