Kada su kočnice zrele za servis ?
Log in

Kada su kočnice zrele za servis ?

Da li Vaš automobil nesnosno cvili svaki put kada pritisnete kočnicu? Možda se javljaju iritantne blage vibracije, zbog kojih imate osjećaj da nemate potpunu kontrolu? Da li se promijenio položaj pedale kočnice? Da li morate jače da pritiskate pedalu, ili ste se osjetili nesigurnim prošli put kada ste morali naglo da kočite?

Ovo su sve jasni znaci da je došlo vrijeme da servisirate kočnice.

Kada pokušavate da otkrijete šta tačno muči vašeg ljubimca, da biste mogli da zamijenite odgovarajuće auto djelove, trebalo bi da uzmete navedene simptome u obzir.

Ako se čuje jako škripanje, ali bez vibracija, kočnice slabije rade (ili uopšte ne rade), a vi ne možete da se sjetite kada ste poslednji put servisirali kočnice, vrijeme je da promijenite kočione pločice. Zvuk se javlja zbog toga što su proizvođači napravili pločice tako da upozoravaju vozača na to da je vrijeme da ih zamijene. Nemojte čekati mnogo da ih zamijenite. Zvuk će se pojačavati i pločice će se potrošiti do kraja. Zbog toga će se kočnice pregrijavati i sve slabije reagovati na pritisk pedale, dok na kraju ne dođe do toga da otkažu u potpunosti! To se može desiti baš kada morate naglo da se zaustavite, ili dok vozite djecu.

Osećate vibracije dok kočite? Vrijeme je da zamijenite kočione diskove, ili, eventualno da ih obradite. Neki diskovi imaju dovoljnu debljinu da se mogu obraditi, da bi ponovo bili glatki, ali to se vrlo rijetko preporučuje. Diskovi vremenom postaju neravni od naglih kočenja, ili zbog toga što se klip zaglavi, pa vrši konstantan, ali nejednak pritisak na točkove. Najbolje rešenje je da zamijenite kočione diskove. Ako to radite, obavezno zamijenite i pločice.

Kada smo već pomenuli kočione klipove, oni se mijenjaju kada počnu da se javljaju neki problemi sa diskovima. Ako osjećate vibracije, ako osjećate da je kočnica stalno pritisnuta, ili se pojavljuje smrad paljevine, ili nešto dimi iz točkova, vrijeme je da se reaguje. Provozajte auto, pa pipnite točak. Ako je malo zagrijan, to je u redu. Međutim, ako je točak vreo, ne bi trebalo da čekate prije nego što se zaputite mehaničaru.

Za razliku od pločica i diskova, koji se mijenjaju u paru, klipove nije potrebno mijenjati u kompletu. Ako je neki neispravan, dovoljno je zamijeniti njega. Možete pokušati i da odložite zamjenu klipa tako što ćete ga očistiti i podmazati.

Ako ste sve provjerili i sve djeluje u redu, ali u vožnji pedala ne reaguje onako kako bi trebalo, jedino mjesto koje je preostalo je hidraulični sistem. Ulje je posrednik između pedale kočnice i kočionih pločica. Sistem se sastoji od cilindra kod pedale, posude sa kočionim uljem i sistemom cijevi. Pogledajte nivo kočionog ulja u posudi. Ako je nivo između oznaka MIN i MAX, onda je problem na nekom drugom mjestu. Ako je nivo ispod normalnog, negdje postoji curenje ulja. Morate pronaći tragove ulja, ili rđe na cijevima, naročito oko dihtunga i gumica. Provjerite i da li ima ulja na glavnom kočionom cilindru, ili ispod automobila, s obzirom na to da cijevi idu cijelom dužinom auta, sve do zadnjih kočnica.

megapixel logo