Renault Captur
Log in

Renault Captur

Captur se temelji na konceptnom vozilu ''CAPTUR'' i nastavak je nove strategije Renaultovog dizajna – ''Istraži'' – koji se vodi životnim ciklusom. Taj zabavni i sportski crossover poziva na ''istraživanje svijeta udvoje''.

Veza između serijskog i konceptnog vozila rodila se iz zajedničkih timova dizajnera i konceptnih radionica. Danas je Captur preuzeo ime, stil i pojedinosti svog prethodnika koji ga je nadahnuo:

▪ Izražajni prednji deo konstruisan oko velikog vertikalnog romba koji je dodatno istaknut na crnoj sjajnoj pozadini

▪ Zaobljene linije podsjećaju na pokret i lakoću dok su oštri uglovi rijetkost

▪ Mišićav dizajn bokova i blatobrana

▪ Veliki točkovi usred širokih blatobrana daju mu sportski i robusan izgled

▪ Naijlepnice za krov mu vraćaju izvorne linije konceptnog vozila

▪ Prozračni dizajn instrument table

▪ Zbog elastičnih mrežica za odlaganje na poleđini sjedišta, zrači sportskim duhom i poziva na jedrenje ili planinarenje. Podsjećaju na sjedišta i untrašnjost prtljažnika konceptnog vozila.

▪ Umirujuća igra svijetlosti pametne fioke zamenjuju klasične pretince za rukavice.

▪ Captur je lansiran u jedinstvenoj toploj boji ''narandžasta Arizona''.

Captur, predstavlja inovativan spoj stila i funkcionalnosti. Unosi dugo očekivanu svježinu u klasu gradskih limuzina. Taj automobil, nadahnut konceptnim vozilom Captur od koga je preuzeo karakter i ime, ponosno nosi novi Renaultov identitet.

Izuzetno koristan: spoj estetike i funkcionalnosti.

Odlikuju ga nežne, glatke i uravnotežene linije i snažna, ali nenametljiva jedinstvenost. Njegov dizajn je cijenjen i robustan, a svoju narav i ime pozajmljuje od konceptnog vozila ''Captur''. Novi Renaultov crossover izaziva simpatije. Kompaktne dimenzije (4,12 m x 1,77 m, 1,57 m), izraženo rastojanje od tla (200 mm), veliki točkovi (657 mm), prepoznatljive zaštitne letve donjeg dijela karoserije omogućavaju istraživanje svih vidova svakodnevnice. Utisak prostranosti i prostornosti upotpunjen je vetrobranom pomjerenim prema napijred i velikodušnim unutrašnjim dimenzijama: čak do 21,6 cm prostora u visini koljena za putnike koji sjede pozadi i prtljažnik zapremine do 455 dm3 VDA. Kabina prijatnih boja odiše gostoljubivošću, toplinom i ležernošću.Pristupačna ponuda spoljnog i unutrašnjeg prilagođavanja. Captur se igra jedinstvenim dvobojnim karoserijama i raznolikošću kontrasta zona, boja i motiva u ponudi.

Autorizovani uvoznik i serviser Renault Alliance. Ovdje možete pogledati cjenovnik i katalog.

Renault Captur TCe 90 Stop&Start

Renault Captur TCe 120 EDC

Renault Captur dCi 90 Stop&Start

Renault Captur dCi 90 EDC

 

megapixel logo